Realgymnasiet

Lärande behövs mer än någonsin. Vi bestämde oss tidigt för att skapa en stilbildande skola som tar vara på allt det positiva som möjliggörs av ny kunskap och ny teknik. En skola med ambitionen att varje individ ska få chansen att frigöra sin potential och leva välmående i informationssamhället. Vi tror på kraften i att kombinera pedagogik, partnerskap och digitalisering.


Just nu är vi inne i en spännande tillväxtresa och söker fler engagerade medarbetare. Vi hoppas att du vill vara med på resan och bidra till en bättre skola för fler.

Elevens lärande är alltid i centrum och vi arbetar mot att bidra till skolutveckling genom att vara en föregångare och stilbildande aktör inom svensk skola. Våra pedagogiska ledstjärnor är att eleverna ska ges möjlighet att: Lära i sammanhang, Lära att lära, Lära i samarbete och Lära för framtiden.


Våra utbildningar bygger på idén om att det personliga intresset är den bästa drivkraften för ett utvecklande och meningsfullt lärande för livet. Tillsammans med de främsta inom varje bransch erbjuder vi utbildningar som möter verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Med en utbildning från Realgymnasiet kan eleverna börja jobba direkt efter examen, eller studera vidare på högskolenivå. Realgymnasiet är en skola för idag, och för framtiden.

Realgymnasiet i Helsingborg är centralt belägen i ljusa, moderna lokaler med fin arkitektur. Skolan startade hösten 2015. Här arbetar cirka 18 medarbetare. Drygt 100 elever studerar på skolan. Vi erbjuder naturbruksprogrammet med profilen: djurvård, häst, hund samt natur och äventyr.

Nu söker vi en specialpedagog till Realgymnasiet i Helsingborg. Hos oss kommer du bland annat att arbeta med handledning av pedagoger och elever, kartläggningar, åtgärdsprogram, genomföra screening samt arbeta med det förebyggande elevhälsoarbetet. 

Som specialpedagog kommer du även ingå i vårt elevhälsoteam där skolsköterska, kurator, mentorer och skolledare ingår. 

Vi lägger stor vikt vid elevernas personliga utveckling och har därför heltidsmentorer som stöttar eleverna i deras utveckling. Du kommer arbeta nära mentorer och pedagoger för att skapa en gynnsam helhet för eleverna. 

Erfarenhet och kompetens

Vi söker i första hand dig med specialpedagogisk examen eller annan likvärdig specialpedagogisk kompetens. Du brinner för en likvärdig skola där alla kan utvecklas efter sina egna förutsättningar och du vill vara med och skapa goda förutsättningar för lärande.  

Personliga egenskaper

Trivs du i det lilla sammanhanget med korta beslutsvägar och stort utrymme för delaktighet och initiativ? Är du trygg i dig själv som person och yrkesmänniska men samtidigt beredd att anta utmaningar och tänka nytt? Tror du på teamarbete och att vi tillsammans når längre? Drivs du av att utveckla dig själv? 

Då är du varmt välkommen att söka tjänsten! Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2018/56
Kontakt
  • Niklas Christensen, rektor, +46101398348
Facklig företrädare
  • Agneta Högstedt, Lärarförbundet, 013 - 341 64 66
  • Håkan Jonsson, Lärarnas Riksförbund, 0766-274367
Publicerat 2018-04-16
Sista ansökningsdag 2018-05-02

Tillbaka till lediga jobb